Anton Andersen
Danske forfatterinder i det nittende hundredaar. Biografier og karakteristiker af Anton Andersen. Em. Laghoffs Forlag, 1896. 224 sider.

Jeg har indskannet ovennævnte bog (bibliotekerne, via bibliotek.dk, har givet den faust-nr 1 029 646 3). Klik på nedenstående afsnit for at læse bogen (opdelingen er mit ansvar):


Lidt om indskanningen og HTML-udgaven

Jeg har indskannet teksten i 300 dpi, læst korrektur ved hjælp af WordPerfect version 7.0 (stavekontrol og ombrydning). Derefter har jeg checket udseendet ved hjælp af AOLPress version 2.0 og evt. rettet i selve HTML-koden. Et større arbejde end jeg havde forventet. Det gjorde jeg i 1998. I april/maj 1999 gennemgik jeg bogen igen, og fandt en del småting, som skulle rettes, men heldigvis var der altså noget, så det var arbejdet værd!

Jeg har gjort mig stor umage ved korrekturlæsningen. Der er ikke rettet i tekstens stavemåde eller tegnsætning. Enkelte (under 10) oplagte trykfejl er rettet, en kommentar i HTML-koden dokumenterer dette. Synes du noget er stavet underligt, så vil det være på grund af afvigende retskrivning eller vaklende konsekvens i stavningen i den originale bog, ikke indskanningen!

Typografien i bogen benytter spatiering, halvfed og kursiv til fremhævning af ord i teksten. Spatiering er gengivet ved hjælp af <VAR>variabel</VAR>. Det bliver gengivet i nogle browsere som kursiv, men i browsere, der understøtter style sheets, vil det blive gengivet korrekt, da det er kodet vil at være spatieret 0.1 em og med normal font.
Egentlig synes jeg spatiering er grimt (årtiers lærebog i typografi, Selmers, siger det samme), men da det nu kan lade sig gøre med style sheets, har jeg syntes det var "sjovt" at prøve. Alternativet til det er non-breaking space, hvilket er uoverkommeligt, og som også giver rigelig stor afstand mellem bogstaverne.

Ifølge sagens natur er sideopdelingen ikke bevaret, der er dog indsat et anker i HTML-koden ved hvert sideskift. Bogens sider er kun 17,5 cm høje og 11,5 cm brede.

Det giver sig selv at alle hyperlinks naturligvis er en ændring i forhold til den originale tekst.

Billedet af en blå knappenål knappenål markerer link er sat ud for afsnittene om de enkelte forfattere, og er en link til min oversigt over den behandlede forfatteren.


Denne side er oprettet 16. august 1998 af Niels Jensen. Opdateret 3. december 2011.
PURL for denne side: http://www.purl.dk/net/9809-0237